Ontdek de leukste rondvaart routes in Rotterdam

Rotterdam ontdekken vanaf het water is een unieke ervaring. In deze blog bespreken we de leukste rondvaart routes in Rotterdam, van de historische Boompjeskade tot de moderne Kop van Zuid en het industriële Botlekgebied. Ontdek welke routes je niet mag missen en wat je kunt verwachten tijdens deze rondvaarten.

Belangrijkste Punten

  • Rotterdam biedt een verscheidenheid aan rondvaarten, variërend van tochten langs de historische Boompjeskade en industriële Botlek, tot verkenningstochten naar IJsselmonde en de haven van Rotterdam.
  • Elke rondvaart belicht de unieke architecturale hoogstandjes van de stad, zoals de Erasmusbrug, de Markthal, SS Rotterdam en De Rotterdam, waardoor de rijke geschiedenis en moderne groei van Rotterdam goed zichtbaar worden.
  • Rondvaarten zijn uitermate geschikt voor groepsuitjes en bedrijfsuitjes, met opties voor luxe salonboten, passagiersschepen en eventboten die kunnen worden aangepast aan specifieke wensen en grootschalige festiviteiten.

Geheel vrijblijvend ⤵

Familiefeest 4 700x466

Inleiding

Een boottocht over het uitgestrekte water van Rotterdam, waarbij je heerlijk met het hele bedrijf van geniet en geen zorgen hebt over de organisatie? Of liever een groot feest organiseren. Aan boord van een van de vele schitterende schepen die in Rotterdam beschikbaar zijn, ontvouwt zich een panorama van de stad die een onvergetelijke indruk achterlaat. Terwijl je Rotterdam aan het bewonderen bent ga je van de sfeervolle Boompjeskade tot de industriële Botlek of je kiest voor een van de andere vaarroutes. Elke bocht van de rivier brengt nieuwe verrassingen met zich mee. En dat alles terwijl je onbeperkt kunt genieten van bier, wijn en fris.

Deze boottocht is niet slechts een dagtocht; het is een ervaring die alle zintuigen prikkelt. Terwijl de geuren van vers gezette koffie en thee zich vermengen met de zilte lucht, openbaart zich een vaargebied dat de ziel van Rotterdam blootlegt. Bij elke gelegenheid, of het nu een bedrijfsuitje of een gezellig samenzijn is, biedt een rondvaart de perfecte achtergrond.

Het is een reis langs de architectuur die je uitnodigt om te dromen over vervlogen tijden en de toekomst die aan de horizon gloort. De beschikbaarheid van verschillende routes maakt dat er voor ieder wat wils is. Of je nu kiest voor een korte tocht of een uitgebreide dagtocht, de mooiste plekken van Rotterdam ligt aan jouw voeten.

Rondvaart van Boompjes naar Botlek

Zet koers vanaf de historische Boompjeskade, waar de rivier en de stad elkaar ontmoeten. Hier begint jouw rondvaart langs de indrukwekkende skyline van Rotterdam, een skyline die de geschiedenis van de stad vertelt met elk gebouw dat aan de horizon verschijnt. Terwijl je de majestueuze Erasmusbrug passeert, bekend als ‘De Zwaan’, kun je zowel de moderne architectuur van Kop van Zuid als de historische schepen in Veerhaven bewonderen.

De rondvaart leidt je vervolgens naar de Botlek, het hart van de Rotterdamse haven waar de industrie en de natuur een onverwachte harmonie vormen. Hier zie je de grootste schepen en de meest indrukwekkende constructies die de haven rijk is. Het is een tocht waarbij het zicht op de SS Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, niet mag ontbreken. Deze rondvaart Rotterdam biedt een uniek perspectief en prachtige uitzichten, waardoor je de dynamiek van de havenstad vanaf het water kunt ervaren.

Elk van de verschillende routes kent zijn eigen charme en de rondvaartboten zijn van alle gemakken voorzien. Of je nu een boottocht zoekt voor een bedrijfsuitje, team building of gewoon om te genieten van een dagtocht met de hele familie, de rondvaart van Boompjes naar Botlek biedt voor ieder wat wils.

Verkenningstocht naar IJsselmonde

Wanneer je op zoek bent naar een combinatie van stadse dynamiek en rustieke charme, dan is de rondvaart naar IJsselmonde de ideale keuze. Deze tocht onthult een andere kant van Rotterdam, waar de moderne architectuur overgaat in de groene landschappen van het Eiland van IJsselmonde. Terwijl je de Brienenoordbrug passeert, met uitzicht op het iconische stadion De Kuip, voelt je de verbondenheid van de stad met haar sportieve hart.

Aan boord is er geen gebrek aan comfort, met de beschikbaarheid van een uitgebreide catering die varieert van eenvoudige lunches tot luxe buffetten. En natuurlijk, wat zou een rondvaart zijn zonder de mogelijkheid om te genieten van een goed glas wijn, koude bubbels of frisdrank? Dit alles kun je nuttigen terwijl je geniet van de prachtige uitzichten die de rondvaart te bieden heeft.

De reis is niet compleet zonder een tussenstop bij Paviljoen Struis, een uitgelezen plek om even te ontspannen. Hier kan je, in goed gezelschap, de drukte van de scheepvaart op de Oude Maas gadeslaan en de onvergetelijke indruk die Rotterdam achterlaat, laten bezinken. Of het nou gaat om een vaartocht met het hele personeel of een dagtocht met lunch, de verkenningstocht naar IJsselmonde biedt een onvergelijkbare ervaring vanaf het water met prachtige uitzichten.

 

Borrelboot 700x466 (2)

Rondvaart door de haven van Rotterdam

Ervaar de energie en het rauwe karakter van de Rotterdamse haven tijdens een rondvaart die je direct naar het hart van de industrie brengt. Tijdens de rondvaart zie je onder andere:

  • De zeeschepen die vanuit de hele wereld naar Rotterdam komen
  • De bruggen die de oevers met elkaar verbinden
  • De historische schepen die een verhaal vertellen over de rijke maritieme tradities van de stad

De Veerhaven, waar verleden en heden samenkomen, is slechts een van de vele pittoreske plekken langs de route. Het is een plaats waar de tijd lijkt stil te staan, en waar de historische schepen stille getuigen zijn van een tijdperk waarin Rotterdam de wereldzeeën beheerste. De moderne architectuur doet hier niet voor onder, met gebouwen als De Rotterdam en het Witte Huis, de eerste wolkenkrabber van Europa, die de skyline completeren.

Vanaf het water zie je de haven niet alleen, je beleeft haar anders dan op de kades. Alle boottochten bieden een uniek perspectief op de bedrijvigheid die deze dynamische stad kenmerkt. Of je nu kiest voor een korte boottocht of een uitgebreide dagtocht, elk schip geeft je een onvergetelijke ervaring waarbij je de architectuur, de schepen en de havens van dichtbij kunt bewonderen.

Geheel vrijblijvend ⤵

Rondvaart over de Nieuwe Maas

De Nieuwe Maas, de levensader van Rotterdam, biedt tijdens een rondvaart ongeëvenaarde uitzichten op de stad. Vanaf het dek van jouw rondvaartboot bewondert je de Erasmusbrug, een van de meest iconische bruggen van Nederland, en vaar je langs de moderne Markthal, waar binnen en buiten samenkomen in een spectaculaire architectonische ervaring.

De historische SS Rotterdam, een oceaanstomer die nu dienst doet als hotel en museum, is een andere trots van de stad die je niet mag missen. Terwijl je langs de oevers vaart, beleef je de geschiedenis en het hedendaagse Rotterdam in één oogopslag. Dit maakt de rondvaart over de Nieuwe Maas tot een ervaring die zowel voor inwoners als bezoekers de moeite waard is.

De boottochten bieden een diversiteit aan bezienswaardigheden die zowel boeiend als leerzaam zijn. Onder het genot van drankjes en wellicht een diner is elke rondvaart een aangename ontdekkingsreis, waarbij de stad haar verhalen prijsgeeft aan hen die vanaf het water kijken.

Borrelboot Rotterdam 2 700x466
Borrelboot Rotterdam 1 700x466

Architectonische hoogtepunten vanaf het water

De architectuur van Rotterdam is een weerspiegeling van haar historie en haar aspiraties. Vanaf het water krijgt je een exclusief zicht op deze hoogtepunten, zoals de sierlijke Erasmusbrug en de innovatieve Markthal. De rondvaart biedt tevens een spectaculair uitzicht op De Rotterdam, een indrukwekkend complex ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas.

De historische SS Rotterdam is een levend monument, dat de glamour van de jaren 50 uitstraalt en een tijdloze charme over de rivier verspreidt. Deze rondvaarten zijn een ode aan zowel de nieuwe als de oude architectuur van de stad en tonen hoe Rotterdam is uitgegroeid tot een centrum van moderne architectuur en design.

Elk gebouw heeft zijn eigen verhaal en draagt bij aan de imposante skyline van Rotterdam. Van het Witte Huis, de eerste wolkenkrabber van Europa, tot aan het Depot Boijmans Van Beuningen, elk biedt een unieke ervaring. De Kubuswoningen, die lijken te dansen in hun setting, zijn slechts een voorbeeld van de innovatieve geest die de stad kenmerkt.

Op zoek naar een leuke rondvaart?

Wij doen er alles dat jouw uitje een fantastische ervaring wordt en dat jij je nergens zorgen over hoeft te maken.
Bekijk hier onze beloftes.



All-in tarieven

Al onze arrangementen zijn altijd incl. onbeperkt bier, wijn, fris, koffie en thee.



Incl. schipper

Al onze vaarten zijn incl. horecapersoneel en nautische bemanning.



Overdekt en verwarmd varen

Alle boten kunnen overdekt en verwarmd varen. De meeste boten kunnen ook open of hebben een buitenruimte.

Bedrijfsuitje of feest op het water</p>
<p>De wateren van Rotterdam bieden de perfecte setting voor een onvergetelijk bedrijfsuitje of een feestelijke bijeenkomst. Aan boord van de partyboten van Event op het Water kun je van een informele borrel genieten tot aan een uitbundig feest met een open bar. Geschikt voor groepen van 10 tot 700 personen, is er altijd een boot die past bij jouw wensen en de omvang van jouw gezelschap.</p>
<p>Met een groot open buitendek zijn deze boten de ideale plek voor zowel zomerse feesten als gezellige winterborrels. De partyboten kunnen volledig naar wens worden ingericht, of het nu gaat om een dansvloer of een elegante eetzaal. De cateringopties zijn indrukwekkend, variërend van fingerfood tot gastronomische maaltijden. Ervaar bijvoorbeeld een BBQ-arrangement of een walking dinner terwijl je langs de Rotterdamse skyline vaart.</p>
<p>Entertainmentopties zoals DJ’s, live bands en zelfs karaoke zorgen ervoor dat jouw bedrijfsuitje of feest een groot succes wordt. De professionele geluidsapparatuur en feestverlichting aan boord maken elk evenement compleet. Of je nu kiest voor een swingende dansavond of een avond vol gezellige karaoke, de rondvaartboten van Event op het Water zorgen voor een onvergetelijke ervaring.</p>
<p>Samenvatting</p>
<p>Terugkijkend op de diverse rondvaartopties in Rotterdam, van de Boompjeskade tot de Botlek, van de architectonische hoogtepunten tot de historische locaties langs de rivier, is het duidelijk dat de stad vanaf het water een geheel nieuw gezicht laat zien. Of je nou op zoek bent naar een bedrijfsuitje, een educatieve rondleiding of een feestelijke gelegenheid, de rondvaarten in Rotterdam bieden voor ieder wat wils. Rotterdam bewonder je vanuit een diversiteit aan boten en evenementen, en staat een onvergetelijke ervaring garant. Laat je meevoeren over de golven en ontdek de havenstad vanuit een uniek perspectief.

Historische locaties langs de rivier

De rijke geschiedenis van Rotterdam is niet alleen vastgelegd in boeken maar ook in de stenen langs de rivier. Historisch Delfshaven, met zijn grachtenpandjes en de nostalgische atmosfeer, is een levendige herinnering aan het Rotterdam van voor het bombardement. De Veerhaven, een pittoreske haven met klassieke schepen, biedt een panoramisch uitzicht op de Maas en vertelt zijn eigen verhaal over de maritieme geschiedenis van de stad.

De Veerhaven is een unieke locatie, niet alleen vanwege de historische schepen die daar aangemeerd liggen, maar ook door de omliggende 19e-eeuwse panden die de haven een bijzondere sfeer geven. Het is een plek die vaak gekozen wordt voor evenementen en fotoshoots, dankzij de bijzondere combinatie van historie en het uitzicht over de rivier.

Een andere plek die tijdens jouw rondvaart niet mag ontbreken is de Bergse Plas, een gebied dat uitnodigt tot ontspanning en genot. Hier kun je de rust van het water ervaren en genieten van een heerlijke lunch. Een rondvaart langs deze historische locaties is een ontspannen manier om de geschiedenis van Rotterdam te ontdekken.

Kies je ideale rondvaartboot

De keuze van jouw rondvaartboot is essentieel voor de ervaring die je wilt beleven. Van luxe salonboten tot robuuste passagiersschepen, Rotterdam biedt een breed scala aan mogelijkheden. Zoek je de perfecte match voor een intieme gelegenheid, dan is een klassieke salonboot wellicht wat je zoekt. Deze boten zijn overdekt en sommige bieden zelfs een open panoramadak voor een nog beter uitzicht op de skyline.

Voor grotere gezelschappen zijn de passagiersboten een uitstekende keuze. Ze bieden genoeg ruimte voor entertainment en kunnen worden uitgerust met muziekinstallaties voor een feestelijke atmosfeer. De evenementenschepen zijn een klasse apart, ontworpen voor grote festiviteiten en bieden alle faciliteiten die nodig zijn om jouw evenement onvergetelijk te maken.

Bij het kiezen van de ideale rondvaartboot is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de groep en het type evenement. Of het nu gaat om een rustige boottocht met koffie en thee of een bruisend bedrijfsuitje met bubbels, de vloot in Rotterdam, waaronder het havenbedrijf Rotterdam, staat klaar om jou een onvergetelijke dag op het water te bezorgen.

Partyboot 3 700x466

Bedrijfsuitje of feest op het water

De wateren van Rotterdam bieden de perfecte setting voor een onvergetelijk bedrijfsuitje of een feestelijke bijeenkomst. Aan boord van de partyboten van Event op het Water kun je van een informele borrel genieten tot aan een uitbundig feest met een open bar. Geschikt voor groepen van 10 tot 700 personen, is er altijd een boot die past bij jouw wensen en de omvang van jouw gezelschap.

Met een groot open buitendek zijn deze boten de ideale plek voor zowel zomerse feesten als gezellige winterborrels. De partyboten kunnen volledig naar wens worden ingericht, of het nu gaat om een dansvloer of een elegante eetzaal. De cateringopties zijn indrukwekkend, variërend van fingerfood tot gastronomische maaltijden. Ervaar bijvoorbeeld een BBQ-arrangement of een walking dinner terwijl je langs de Rotterdamse skyline vaart.

Entertainmentopties zoals DJ’s, live bands en zelfs karaoke zorgen ervoor dat jouw bedrijfsuitje of feest een groot succes wordt. De professionele geluidsapparatuur en feestverlichting aan boord maken elk evenement compleet. Of je nu kiest voor een swingende dansavond of een avond vol gezellige karaoke, de rondvaartboten van Event op het Water zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Samenvatting

Terugkijkend op de diverse rondvaartopties in Rotterdam, van de Boompjeskade tot de Botlek, van de architectonische hoogtepunten tot de historische locaties langs de rivier, is het duidelijk dat de stad vanaf het water een geheel nieuw gezicht laat zien. Of je nou op zoek bent naar een bedrijfsuitje, een educatieve rondleiding of een feestelijke gelegenheid, de rondvaarten in Rotterdam bieden voor ieder wat wils. Rotterdam bewonder je vanuit een diversiteit aan boten en evenementen, en staat een onvergetelijke ervaring garant. Laat je meevoeren over de golven en ontdek de havenstad vanuit een uniek perspectief.

Prijs & beschikbaarheid

Wil je meer informatie over de prijs, beschikbaarheid en de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op.

Geheel vrijblijvend ⤵

Bel ons gerust

088 795 5000

Wat zeggen gasten over ons?

Vragen of op zoek naar een oplossing op maat?

Onze adviseurs staan continu klaar voor vragen en geven graag advies over de meest gepaste oplossing. Neem gerust contact op.

7 dagen per week bereikbaar

×