Wat te doen in Rotterdam?

Wat te doen in Rotterdam

Wat te doen in Rotterdam op de maas op een boot? Bijvoorbeeld de rondvaart Rotterdam. Ook hier zo benieuwd naar? wat er allemaal te doen is in Rotterdam? In Rotterdam, ook wel de Maasstad genoemd, zijn er enorm veel bezienswaardigheden en activiteiten – zoveel zelfs, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten wij in deze blog de leukste activiteiten in Rotterdam voor je op een rij.

1. Ontdek de Markthal

De Markthal is een van de grootste publiekstrekkers en een van de meest populaire bezienswaardigheden in Rotterdam – en moet goede reden. In de Markthal vind je tal van permanente marktkraampjes waar je allerlei lekkernijen kunt halen. Ook kun je in de Markthal heerlijk zitten. Aanrader dus!

2. Beklim de Euromast

Ondanks het feit dat de Euromast niet meer hoogste gebouw van Rotterdam is – die eer gaat naar de nieuwe Zalmhaventoren – is het een van Rotterdam’s gaafste bezienswaardigheden. De Euromast is immers nog steeds de hoogste uitkijktoren van Nederland. Binnen 30 luttele seconden sta je op het 100 meter hoge uitkijkplatform en heb je een prachtig uitzicht over de Rotterdamse binnenstad, de haven van Rotterdam en nog veel meer. Als je wilt klim je met de Euroscoop naar een hoogte van 185 meter. Is dat nog niet genoeg? Dan kun je onder begeleiding van de Euromast abseilen.

3. Maak een rondvaart

In tegenstelling tot steden zoals Utrecht en Amsterdam heeft Rotterdam nog maar weinig grachten. Dit terwijl vroeger verschillende grachten en singels zijn aangelegd. Deze zijn in de loop der jaren echter gedempt, ofwel volgestort. Gelukkig zijn er in de Maasstad nog genoeg andere waterwegen waarop je een rondvaart kunt maken!

Een rondvaart maken in Rotterdam is dan ook een van de leukste activiteiten. Zo zie je het prachtige Rotterdam, haar vele wolkenkrabbers en uitgesproken architectuur namelijk eens vanuit een ander perspectief. Bij Event op het Water heb je verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een gezellige borrelboot, een partyboot, een BBQ boot of borrelboot.

 

Meer weten over onze evenementen op het water in Rotterdam? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op (+31 (0)20 772 22 42).

4. Het nieuwste museum: het Depot Boijmans van Beuningen

Het Depot Boijmans van Beuningen is ‘s werelds eerste publiek toegankelijk kunstdepot en een in het oog springend, spiegelend gebouw dat veel weg heeft van een bloempot. In het depot vind je talloze prachtige kunstwerken en vanaf de daktuin heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam.

5. SS Rotterdam

De SS Rotterdam is een grote ‘oceaanstomer’ die de vorig eeuw talloze wereldreizen heeft gemaakt. Tegenwoordig behoort het schip tot Rotterdams vele bezienswaardigheden, heeft het een prachtig terras en heeft het op een van de dekken zelfs een klein zwembad voor de kinderen. Ideaal voor in de zomer!

Rondvaart, BBQ boot, borrelboot of partyboot boeken?

Wil je een rondvaartboot, BBQ boot, borrelboot, partyboot of ander type boot voor jouw uitje, bedrijfsevent of bruiloft in Rotterdam boeken? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan. Ook kun je contact met ons opnemen voor antwoord op al je vragen.

Schrijf u in voor onze Nieuwsbrief

Andere vragen of op zoek naar een oplossing op maat?

Onze adviseurs staan continu klaar voor vragen en geven graag advies over de meest gepaste oplossing.

Neem gerust contact op.

Scroll naar boven
× Hoe kunnen wij helpen?