De Utrechtse grachten

De Utrechtse grachten

De prachtige Utrechtse grachten zijn weliswaar minder bekend dan die in Amsterdam, maar zijn allesbehalve minderwaardig! Integendeel, op sommige plekjes is de Utrechtse grachtengordel zelfs mooier dan die van onze hoofdstad. Zo heb je de mogelijkheid om in de Domstad direct aan het water te zitten, iets wat haast nergens anders kan. Daarnaast lenen de Utrechtse grachten zich bij uitstek voor een rondvaart, bijvoorbeeld met een borrelboot, partyboot of een BBQ boot.

Een beknopte historie

De geschiedenis van de Utrechtse grachten begon in het begin van de 12e, toen de toepasselijk genaamde Oude Gracht door de Utrechtse binnenstad werd gegraven. Door de eeuwen heen werd de Utrechtse grachtengordel langzaam maar zeker uitgebreid en gingen de grachten een steeds grotere rol spelen. De grachten trokken namelijk veel handelslieden aan, die aan de grachten gingen wonen en de bekende werfkelders bouwden. Inmiddels worden de grachten al jarenlang niet meer gebruikt voor handel en transport. Dit maakt ze echter niet minder belangrijk. De Utrechtse grachtengordel is beeldbepalend voor de binnenstad en biedt inwoners en bezoekers mogelijkheden tot ontspanning en plezier.

De mooiste grachten van Utrecht

De Oude Gracht is de oudste, meest bekende en volgens velen de mooiste gracht van Utrecht. Rondom en op deze gracht – die dwars door hartje Utrecht loopt – is dan ook van alles te doen. Denk hierbij aan het maken van een boottocht, het huren van een waterfiets of ‘gewoon’ lekker aan het terras zitten. Hiernaast kent Utrecht nog diverse andere prachtige grachten. Neem bijvoorbeeld de Nieuwegracht, de Kromme Nieuwegracht, de Plompetoren gracht, de Drift en de Stadsbuitengracht. Ook op en rondom deze grachten valt er meer dan genoeg te doen en te beleven.

Maak een rondvaart

Vanaf het water zie je Utrecht in een heel nieuw perspectief. Bewonder de prachtige, historische gevels van de huizen langs de gracht, de 200 jaar oude bomen en de gebeeldhouwde tableaus. Gewoon, om Utrecht eens in een ander licht te zien of onder het genot van een hapje of een drankje. Bij Event op het Water kun je terecht voor verschillende rondvaarten door de grachten van Utrecht, bijvoorbeeld met een partyboot, partycruiser, borrelboot, grachtenboot of een BBQ boot. Hartstikke leuk als uitje met het gezin of voor een familiefeest, bruiloft, vrijgezellenfeest of bedrijfsevent. Op onze verschillende boten passen 10 tot 40, 50 tot 250 of zelfs 250 tot 700 mensen, dus in principe is nagenoeg alles mogelijk.

Schrijf u in voor onze Nieuwsbrief

Andere vragen of op zoek naar een oplossing op maat?

Onze adviseurs staan continu klaar voor vragen en geven graag advies over de meest gepaste oplossing.

Neem gerust contact op.

Scroll naar boven
× Hoe kunnen wij helpen?